Završna konferencija projekta IMPHACT

Završna konferencija projekta IMPHACT

U okviru IMPHACT projekta “Poboljšanje kvaliteta i dostupnosti palijativne zdravstvene njege u prekograničnim područjima” održana završna konferencija u Baru

Projekat IMPHACT “Poboljšanje kvaliteta i dostupnosti palijativne zdravstvene njege u prekograničnim područjima” počeo je da se sprovodi 1. jula 2020. godine i trajao je dvije godine, a završna konferencija održana je u Baru 17. juna 2022. godine.

Glavni akteri ovog projekta su 4 doma zdravlja: Dom zdravlja Podgorica, Dom zdravlja Metković, Dom zdravlja Ljubuški i Dom zdravlja Zenica.

Po riječima direktora JZU Dom zdravlja Podgorica, prim.dr Danila Jokića, ovaj projekat je značajan kako za Podgoricu tako i Crnu Goru, u kontekstu poboljšanja palijativne zdravstvene njege i regionalnog umrežavanja zdravstvenih ustanova.

Ovim projektom palijativna njega podignuta je na viši nivo, istakli su direktori ostalih domova zdravlja iz regiona koji su učestvovali u ovom projektu.

Na završnoj konferenciji u Baru je i promovisan priručnik pod nazivom “Čovjek je čovjeku lijek”, koji je namijenjen članovima porodica osoba koje trebaju palijativnu njegu.

Zaključci ove konferencije odnose se na budući nastavak kvalitetne saradnje.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.