Tehnički servis

Tehnički servis je jedan od ključnih segmenata podrške izabranom doktoru.

TEHNIČKA SLUŽBA

Tehnička služba je zadužena za održavanje električne instalacije, vodovoda i kanalizacije, stolarije i bravarije, klima uređaja i tako dalje.

INFORMATIČKI SEKTOR

Kako je marta 2005 godine otpočela Reforma primarne zdravstvene zaštite koja je bila najviše informatičkog karaktera tako je u Domu zdravlja nastala potreba za angažovanje stručnih lica u oblasti informatike radi mrežnog povezivanja udaljenih lokacija Doma zdravlja Podgorica kao i održavanja postojećeg programa za primarnu zdravstvenu zaštitu.

U Domu zdravlja Podgorica se koriste sledeće IT mrežne tehnologije:

IP TELEFONIJA – tehnologija prenosa glasa preko IP mreže.

MIPNET SERVIS – Jednostavan nadzor i upravljanje sa kraja-na-kraj mreže, centralizovana mreža i jedan od najstabilnijih i najsigurnijih prenosa podataka.

WIRELESS TEHNOLOGIJA – Bežični prenos podataka – Svi Zdravstveni objekti Doma zdravlja Podgorica su povezani bežičnim linkovima u jednu tačku. Služe kao backup konekcija usljed pada MIPNETA-a.

Uz gore navedeno u Informatičkom sektoru se radi na održavanju računarske mreže ( konfiguracije mrežnih uredjaja router-a, firewall-a, storage-a, upravljivih switch-eva itd.), servisu računara i štampača usljed softverskih ili hardverskih kvarova, grafički i web dizajn.