Izabrani doktor za žene

Zaposleni u organizacionoj cjelini Izabrani doktor za žene Doma Zdravlja Podgorica već duži niz godina sprovode sledeće aktivnosti:

  1. Rana detekcija tj. prevencija svih vrsta carcinoma, kako u smislu otkrivanja premalignih lezija tako i opšta edukacija u smislu čuvanja opšteg stanja zdravlja žena. Ovo se odnosi posebno na grlić materice, jajnika i sluznice materice;
  2. PA-PA nalaz, kolkoskopija, HPV tipizacija, liječenje infekcija, podizanje imunog sistema i davanje savjeta;
  3. Kroz svakodnevni rad svih ginekologa funkcionišu savjetovališta za sterilitet, trudnice, kontracepciju, reproduktivno zdravlje, škola roditeljstva i škola trudnica .

Ginekološki timovi Doma zdravlja Podgorica obavljaju redovne preglede trudnica, računajući i visokorizične trudnoće, a rutinski se izvode i ultrazvučni pregledi, tako da se samo u izuzetnim slučajevima pacijenti upućuju na sekundarni i tercijalni nivo. U Dispanzeru za žene, koji već nekoliko decenija funkcioniše, obavljaju se redovne kontrole trudnica, koje su se pokazale kao efikasne.

Još jednom bi apelovali na sve naše sugrađanke da imaju redovne ginekološke preglede, koji znače sve u zdravlju jedne žene. Pozivamo ih da u Dom zdravlja Podgorica obave redovne kontrole, zakažu ginekološki pregled, urade Papanikolau test i kolposkopiju. Na taj način pacijentkinje štite svoje zdravlje, poboljšaju kvalitet života i obezbijede uredan radni angažman.

IZABRANI DOKTOR ZA ŽENE
Radno vrijeme : prva smjena 07h -14h, druga smjena 14h-21h
Kontakt telefon: Call centar 19816

Načelnik organizacione cjeline
Dr Željka Stevović, spec. ginekolog – uži spec. endokrinologije

Glavna sestra
Mirjana Đorović