Vanredne okolnosti pokazale ekselentnost izabranih ljekara: Jedan doktor zadužen za 6000 pacijenata

Vanredne okolnosti pokazale ekselentnost izabranih ljekara: Jedan doktor zadužen za 6000 pacijenata

Epidemija korona virusa je stavila na veliki test zadravstveni sistem Crne Gore i pokazala požrtvovanost i spremnost zdravstvenih radnika da odgovore izazovu.

Ljekari Doma zdravlja Podgorica rade u vanrednim okolnostima i, usled obaveznih rotacija izabranih ljekara u kovid ambulantama, uspijevaju da pruže medicinsku pomoć svim građanima koji se jave u domove zdravlja.

Trenutno radi 38 ljekara koji pokrivaju 13 punktova Doma zdravlja Podgorica, 24 ljekara su na radu u kovid centrima, dok su 23 ljekara opravdano van procesa rada.

Moramo, zbog javnosti, da napomenemo – izabrani ljekar u prosjeku je zadužen za 2000 pacijenata, dok u ovim vanrednim uslovima jedan ljekar opslužuje 6000 pacijenata – uspješno. Iz same informacije o broju pacijenata po jednom ljekaru, vidi se da naš izabrani doktor pokriva radno mjesto za troje kolega.

Kako bismo olakšali rad medicinskom osoblju u domovima zdravlja, pozivamo građane koji dolaze kod ljekara zbog prepisivanja redovne terapije za hronične bolesti, da koriste portal eZdravlje, a za osobe koje nisu u mogućnost da koriste internet, obezbijedili smo i broj telefona za SMS poručivanje redovne terapije: 067 092 113 – na koji je potrebno poslati poruku sljedeće sadržine: IME I PREZIME, Jedinstveni matični broj, i tekst sadržine “TERAPIJA”. Na ovaj način smanjićemo čekanje u domovima zdravlja, a samim tim i olakšati poštovanje epidemiološkh mjera za sprječavanje korona virusa.

Još jednom molimo građane da razumiju situaciju u kojoj se nalazimo i imaju strpljenja do vraćanja u redovan proces rada.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.