Vakcinalni punkt u Delti zatvoren: Mali dio javnosti pokušao da nanese štetu ekselentnom uspjehu masovne imunizacije

Vakcinalni punkt u Delti zatvoren: Mali dio javnosti pokušao da nanese štetu ekselentnom uspjehu masovne imunizacije

Nakon donošenja novih mjera, kojima je ograničen ulazak u tržne centre osobama koje ne ispunjavaju uslove iz kovid potvrde, vakcinalni punkt u tržnom centru Delta je ugašen.

Kako se u javnosti pojavila zlonamjerna informacija da punkt radi u punom kapacitetu, a da su nove mjere na snazi, dužni smo da objasnimo sljedeće:

Uklanjanje vakcinalnog punkta zahtijeva prisustvo medicinskih radnika, jer se na punktu nalazi medicinska oprema za čije rukovanje je neophodno prisustvo obučenih ljudi;

Kao što je javnosti poznato, vakcine se čuvaju u posebnim frižiderima, pa je njihovo premiještanje na drugi valcinalni punkt zahtijevalo logističku pripremu.

Na kraju, dan nakon donošenja mjera je bio radni dan za tržne centre, pa smo morali sačekati, zbog redovnog rada zaposlenih u Delti, da završe kako bismo bez uzurpiranja njihovog komoditeta završili pakovanje medicinske opreme – ponavljamo, medicinske opreme sa kojom mora rukovati obučena osoba.

Žao nam je što je mali dio javnosti pokušao da manipuliše ovom situacijom pokušavajući da nanese štetu ekselentnom uspjehu masovne imunizacije, kao i zdravstvenom sistemu koji bez odmora godinu i po dana stoji na prvoj liniji odbrane građana Crne Gore.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.