“Vakcinacija u RTCG da bude motivacija za ostale”

“Vakcinacija u RTCG da bude motivacija za ostale”

Otvoren je punkt za vakcinaciju zaposlenih u Radio Televiziji Crne Gore i njihovih porodica. Direktor Doma Zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da vjeruje da će RTCG motivisati ostale medijske kuće i građane da urade isto. Sa njim je saglasan i direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić koji smatra da ovakvom akcijom Javni servis pomaže građanima da shvate da vakcinacija nema alternativu i da je to najmoćnije oružje protiv kovida 19.

Aleksandra Sekulić Vojvodić iz Radio Televizije Crne Gore kazala je da se nada velikom odzivu zaposlenih i članova njihovih porodica, koji će imati priliku da se vakcinišu svakog dana od 9 do 10:30 sati.

 

“Današnjom organizacijom vakcinacije na inicijativu RTCG u saradnji sa IJZ i DZ Podgorica, potvrđujemo svoju društvenu odgovornost. Na ovaj način šaljemo poruku našim zaposlenima, njihovim porodicama i svima onima do kojih dopiremo riječju i slikom. Vjerujemo da je ovaj pristup primjeren Javnom servisu i njegovoj ulozi u društvu. Javni servis će biti promoter vakcinacije jer vjerujemo da imunizacija nema alternativu”, kazala je Sekulić Vojvodić.

Direktor Doma Zdravlja Podgorica Danilo Jokić istakao je da mu je drago da je RTCG prepoznala značaj procesa imunizacije i obezbijedila punkt.

“Vjerujem da će na ovaj način Javni servis biti motivacija za ostale medijske kuće i građane Crne Gore . Nadam se da će ovakvih akcija biti i u budućnosti i da će građani shvatiti da na taj način štite sebe i ljude oko sebe”, kazao je on.

Govoreći o procesu imunizacije direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić naglašava da uvijek može bolje.

“U jednom momentu smo bili prepoznati kao zemlja sa najvećim brojem vakcinisanih na dnevnom nivou u odnosu na broj stanovnika. Svaka kampanja o vakcinaciji ima neke svoje karakteristike. Kako je prolazilo vrijeme, tako je vakcinacija u manjem obimu i padala. Nadam se da ćemo ovakvim akcijama pomoći da građani shvate da vacinacija nema alternativu i da je to najmoćnije oružje protiv kovida 19”, kazao je Galić.

Jokić je naglasio da mjere nijesu oblik diskriminacije protiv bilo koga.

“Sve mjere koje su bile tokom turističke sezone i koje važe danas u Crnoj Gori su na fonu zaštite građana. Pravo građana je da se ne imunizuju, a pravo zdravstvenog sistema je da zaštiti stanovništvo. Ako imamo podatak da je samo 15 odsto vakcinisanih dobilo kovid infekciju, onda nam je jasno koliko su vakcine značajne”, istakao je Jokić.

 

Tomo je prvi zaposleni RTCG koji se vakcinisao na punktu.

“Razlog što to do sada nijesam uradio je isključivo moja lijenost. Zato je ovo lakši način na koji sam obavio imunizaciju. Treba svi da se vakcinišemo i izađemo više iz ovoga”, kazao je on.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.