Vakcina Moderna dostupna na svim vakcinalnim punktovima u Glavnom gradu: Kompletiranje hladnog lanca omogućilo dostupnost vakcine svima

Vakcina Moderna dostupna na svim vakcinalnim punktovima u Glavnom gradu: Kompletiranje hladnog lanca omogućilo dostupnost vakcine svima

Dom zdravlja Podgorica obavještava javnost da je vakcina Moderna dostupna na svim vakcinalnim punktovima u Glavnom gradu. Takođe, ova vakcina biće dostupna i na ostalim vakcinalnim punktovima u Crnoj Gori u narednih nekoliko dana.

Zalaganjem zdravstvenih vlasti Crne Gore da obezbijede i ovu specifičnu vakcinu, građanima su sada dostupne tri vrste vakcina, pa ih pozivamo da se imunizuju i time zaštite sebe i svoje najbliže.

Podsjećamo da vakcina Moderna, pored vakcine Fajzer – koju građani takođe mogu odabrati na svim vakcinalnim punktovima, predstavljaju novu generaciju vakcine koje su odobrene od strane SZO i EU.

Veoma nam je drago da najavimo i da će vakcina Moderna, kao i vakcina Fajzer, biti dostupne u svim opštinama, ali i da će biti sastavni dio ponude naših mobilnih vakcinalnih timova.

Uz veliko zalaganje Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja, uz donaciju za jačanje hladnog lanca u Crnoj Gori, obezbijeđeni su, pored ranije pomenutih malih mobilnih frižidera, i dodatni veliki frižider za skladištenje vakcina u opštinama.

Kada isporuka ove vrijedne donacije SZO bude gotova, a očekuje se još isporuka terenskog vozila za potrebe vakcinalnih timova, koje svojim posebnim karakteristikama će omogućiti da naši mobilni vakcinalni timovi donesu vakcine građanima u svim krajevima Crne Gore, biće kompletiran lanac vakcinacije i omogućeni uslovi svim građanima da se imunizuju.

Koristimo priliku da apelujemo na građane da se vakcinišu protiv Covid 19, da time sačuvaju sebe i svoje najbliže. Da zajedno pobijedimo i vratimo život u normalu.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.