U Podgorici održan treći STC sastanak u okviru IPA projekta “Poboljšanje kvaliteta i dostupnosti zdravstvene palijativne njege u prekograničnim područjima”

U Podgorici održan treći STC sastanak u okviru IPA projekta “Poboljšanje kvaliteta i dostupnosti zdravstvene palijativne njege u prekograničnim područjima”

U okviru projekta prekogranične saradnje iz programa Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora – IMPHACT, 24. septembra 2021. godine u Podgorici je održan treći STC sastanak svih projektnih partnera. Prethodni projektni sastanci održani su u Domu zdravlja Ljubuški i Domu zdravlja Zenica. Posljednji tj. četvrti sastanak projeknih partnera planiran je za drugi kvartal 2022. godine u Domu zdravlja Metković.

Na trećem STC sastanku svi projektni partneri su predstavili realizovane zadatke u proteklom vremenskom periodu, a koji se odnose na nabavku medicinske opreme i organizaciju planiranih edukacija na temu palijativne njege, radi ostvarenja glavnog projektnog cilja, a to je je poboljšati uslugu palijativne njege u regionu. Poboljšanje usluge palijativne njege postići će se ciljanim ulaganjem u novu opremu, uspostavljanjem novih usluga (mobilni palijativni tim), razvojem procedura, alata i smjernica potrebnih za unaprjeđenje usluga u regionu, izradom e-platforme za podizanje svijesti građana o palijativnoj njezi te implementacijom nacionalnih i međunarodnih zdravstvenih standarda.

Iako se projekat  IMPHACT realizuje u teškim okolnostima izazvanim pandemijom Covid-19, svi projektni partneri su izrazili veliko zadovoljstvo što se uprkos tome sve planirane aktivnosti  realizuju veoma dobro.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.