Sjutra masovna vakcinacija, ne treba prijava

Sjutra masovna vakcinacija, ne treba prijava

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić rekao je da je apsolutno sve spremno za masovnu vakcinaciju protiv virusa korona, koja bi trebalo da počne sjutra u ranim satima. Masovna vakcinacija, kako je rekao, počeće kineskom Sinofarm vakcinom.

Jokić je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je obaveza građana da se identifikacionim dokumentom upute prema vakcinalnom mjestu kako bi primili svoju prvu dozu vakcine.

Na pitanje ima li neki uslov za prijavu i prioritet u vakcinaciji, Jokić je rekao da je dogovoreno da se otvore svi vakcinalni punktovi od osam sati, te da nema potrebe da se građani prijavljuju telefonom.

“Dakle, da se upute na vakcinalno mjesto, da prime svoju dozu vakcine sa identifikacionim dokumentom. Prednost pri vakcinaciji imaće oni građani koji su se prijavili u prethodnom periodu. Molio bih građane da imaju razumijevanje”, rekao je Jokić.

Punktovi za vakcinaciju

U Crnoj Gori, kako je rekao, ima 35 centara za vakcinaciju, te 140 vakcinalnih punktova.

“Što se tiče Podgorice, imamo Muzički centar, Sportski centar Morača, sjutra se otvara Univerzitetski centar, i zamolio bih mlađu populaciju, pošto je to Univerzitetski centar, da se upute tamo za prvu dozu vakcine. Imamo četiri punkta u Vojno-medicinskom centru i alternativne punktove koji postoje u domovima zdravlja”, pojasnio je Jokić.

Prvi čovjek Doma zdravlja Podgorica kaže i da će na svakom punktu biti po jedan ljekar i medicinski tehničar: “Znači 140 ljekara u prvoj, isto toliko u drugoj smjeni”.

Građani će, kaže on, u vrlo kratkom periodu imati mogućnost da biraju vakcinu, napominjući da ne očekuju veliki broj doza Fajzera.

“Ljudi koji nijesu odbolovali bolest nema potrebe da rizikuju”, upozorio je Jokić.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.