Saopštenje – U sklopu Centra za prevenciju počelo sa radom Savjetovalište za dojenje

Saopštenje – U sklopu Centra za prevenciju počelo sa radom Savjetovalište za dojenje

U okviru Doma zdravlja Glavnog grada postoji Centar za prevenciju, koji obuhvata savjetovalište za mlade, savjetovalište za trudnice i savjetovalište za dijabetes. Željeli bismo da istaknemo da pored ovih savjetovališta, danas 14.12.2022. otpočeli smo rad i savjetovališta za dojenje.

Savjetovalište je od neprocjenjivog značaja za sve trudnice i tek ostvarene mame koje žele uspješno da doje i da se pripreme za najljepšu ulogu u životu.

Nosioc projekta je ZU Dom zdravlja Glavnog grada u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori a uz finansijsku podršku EU.

Pilot projekat će biti implementiran u 5 opština u Crnoj Gori i to: Podgorica, Budva, Tivat, Herceg Novi i Bar.

Ovom prilikom Vas informišemo da se Savjetovalište za dojenje nalazi u ZO Bloku 5, stoga pozivamo sve zainteresovane da se prijave putem telefona: 067/ 266 309 u periodu 08h-13h ili da pošalju prijavu na e-mail: savjetovalistezadojenje@gmail.com. Obrazac prijave možete preuzeti na adresi https://www.dzpg.me/savzadojenje.

Takodje, napominjemo da su radionice besplatne i organizovane u cilju unapređenja i podizanja stope dojenja u Crnoj Gori. Obrazac za prijavu se može preuzeti na sajtu Doma zdravlja, gdje će biti istaknut i Plan i raspored radionica.

PODIJELI NA:

Odgovori