Reagovanje direktora DZ Podgorica na objavu gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića

Reagovanje direktora DZ Podgorica na objavu gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića

Manir politizacije svakog segmenta društva i pokušaj uvlačenja zdravstvenog sistema, konkretno Doma zdravlja Podgorica, u politički brlog odlika je nesnalaženja u osmišljavanju i realizaciji konkretnih projekata za korist građana. Tako jučerašnji napad gradonačelnika Vukovića, samo je još jedan jeftini politikanski egzibicionizam, koji, da nije sinhronizovan sa napadima koji traju od mog postavljenja i opstrukcijom koju pokušava da napravi na svakom koraku ostatak bivšeg rukovodstva, ne bi bio vrijedan odgovora. Međutim, zbog zaštite digniteta ustanove na člijem sam čelu, dužan sam da odgovorim.

Gospodine Vukoviću, zastave na dva objekta DZ Podgorica su privremeno uklonjene zbog tehničkog problema sa držalima koje su uništile vremenske prilike, pa smatramo da je neprimjerno da državni simboli budu istaknuti na nepriličnim mjestima. Mi, naravno, radimo na sanaciji ove tehničke stvari, jer – poštujemo državne simbole i ne želimo da se oni nalaze na neadekvatnim pozicijama kako bi se ispunila obična forma. I biće vraćeni na mjesta koja su predviđena čim se završi sanacija tog dijela konstrukcije.

Međutim, pošto oštro napadate, insinuirate, i samim tim pokušavate da opet politizujete zdravstvene radnike, imam i ja par pitanja za vas:

  • Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom brojne ljekare koji su napustili ovaj prostor zbog statusa nedostojnog profesije zdravstvenog radnika?
  • Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom parazdravstvenu komisiju koju ste napravili u cilju dezinformisanja javnosti?
  • Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom promašene investicije, namještene tendere i javne nabavke koje su štetne po Dom zdravlja Podgorica?
  • Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom novoizgrađene objekte sa kojih lete aluminijumski krovovi, pa su naši zaposleni prinuđeni da kantama i lavorima sprječavaju poplave?
  • Jeste li ogrnuli crnogorskom zastavom službe Glavnog grada koje, umjesto da sarađuju sa nosiocem zdravstvene zaštite Podgorice, premjeravaju centimetre gradske infrastrukture oko naših objekata ne bi li iznašli način da izbjegnu nadležnosti?
  • Jeste li ogrnuti crnogorskom zastavom pokušali i da stupite u kontakt sa mnom, da porazgovaramo o epidemiološkoj situaciji, o načinima saradnje kojima bismo pomogli svima u Glavnom gradu?

Gospodine Vukoviću, zaostavština bivšeg rukovodstva DZ i Vas su redovi ispred domova zdravlja. Zaostavština su šminkanje infrastrukture oko domova zdravlja, bez idejnog projekta kako obezbijediti ljudima lakši prilaz.

Mi nećemo da nam se zastave vuku po ulicama, kao što pod Vašom palicom svjedočimo da se svake godine dešava. Jer poštujemo državne simbole i poštujemo građane Crne Gore.

Dom zdravlja Podgorica će vratiti zdravstvenim radnicima dignitet koji zaslužuju. A to se ne radi zastavama, ogrtanjem truleži državnim simbolima. To ostavljamo Vama, a mi ćemo da radimo za dobrobit svih građana Podgorice.

 

Direktor Doma zdravlja Podgorica

Prim dr Danilo Jokić

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.