Prioritet je zdravlje građana: Vakcinacijom ćemo ubrzati vraćanje sporta, turizma i aktivnosti za mlade

Prioritet je zdravlje građana: Vakcinacijom ćemo ubrzati vraćanje sporta, turizma i aktivnosti za mlade

Nakon pročitane inicijative da fiskulturna sala OŠ “Risto Manojović” u Kolašinu ne bude punkt za masovnu vakcinaciju, osjećamo potrebu da podsjetimo potpisnike inicijative da je zdravlje građana na prvom mjestu, da je pandemija još uvijek u jeku i da je najbolji način da joj se suprostavimo vakcinacija.

Baš kako i navode u svom obraćanju “u ime sportskih kolektiva, sportista, djece i roditelja iz Kolašina” pozivamo potpisnike da zaustave besmislenu kampanju i na taj način opstrukciju rada zdravstvenog sistema.

Kako bismo imali “normalan život”, kako navode u inicijativi, pozivamo građane da se vakcinišu. Kako bismo imali “normalan život” pozivamo građane na strpljenje.

Apsolutno razumijemo potrebu za sportskim aktivnostima, kao i želju svih da se što prije u Crnoj Gori vratimo redovnim aktivnostima, ali naglašavamo da je vakcinacija prioritet koji će nas dovesti do tog “normalnog života” kako navode.

OŠ “Risto Manojlović” je izabrana kao objekat, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke, kulture i sporta, kao vakcinacioni pukt za Kolašin zbog tehničkih resursa kojima raspolaže – što je veoma važna karakteristika u projektu masovne vakcinacije.

Na kraju, još jednom, pozivamo da se zaustave besmislene opstrukcije i da zajednički prihvatimo zadatak – očuvanje zdravlja svih građana Crne Gore.

 

Reagovanje Tima za uspostavljanje infrastrukture za vakcinaciju

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.