Predstavnici Doma zdravlja Podgorica na studijskom putovanju u Poljskoj

Predstavnici Doma zdravlja Podgorica na studijskom putovanju u Poljskoj

Uz predstavnike Doma zdravlja Podgorica, na ovoj studijskoj posjeti učestvuju i predstavnici ostalih projektnih partnera, Dom zdravlja Metković kao vodeći partner te kolege iz Doma zdravlja Ljubuški i Doma zdravlja Zenica.

Cilj putovanja u okviru ovog projekta je sticanje novih znanja, razmjena iskustava i upoznavanje sa primjerima dobre prakse iz područja palijativne medicine. Ova aktivnost doprinijeće poboljšanju palijativne njege u regionu.

U sklopu ovog studijskog putovanja, članovi projektnih timova IMPHACT projekta su juče posjetili Ustanovu za liječenje Sv. Lazara u Krakovu.

Ustanovu Sv. Lazara vodi nevladina organizacija “Society of Friends of the Sick”. Cilj organizacije je sveobuhvatna njega za teško bolesne pacijente u terminalnoj fazi bolesti. Palijativnu njegu u Ustanovi osigurava tim profesionalaca zajedno sa volonterima, a pomoć pružaju i u domovima pacijenata.

Predstavnici projektnih partnera su se kroz interaktivnu komunikaciju tokom studijske posjete, upoznali sa organizacijom palijativne njega u Ustanovi sv. Lazara koja traje oko 40 godina, kao i cjelokupnom organizacijom palijativne njege u Poljskoj te svim postupcima i procedurama koji se koriste za palijativne bolesnike. Nakon radnog dijela posjete, organizovan je obilazak ustanove.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.