Počela vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori

Počela vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori

Kineski državljanina u Crnoj Gori, njih 432, primili su prvu dozu vakcine Sinofarm protiv koronavirusa.

Kako je saopšteno iz ambasade Kine u Podgorici, ambasador Liu Đin i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović obišli su punkt za vakcinaciju u Moračici, kamp kompanije CRBC.

Liu je kazao da vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori u potpunosti pokazuje da su se Kina i Crna Gora ujedinile i pomagale jedna drugoj u borbi protiv pandemije zasnovane na konceptu izgradnje Zajednice za ljudsko zdravlje.

Borovinić Bojović je, kako je saopšteno, podsjetila da vakcinacija kineskih državljana u Crnoj Gori još jednom pokazuje tradicionalne prijateljske odnose dvije države.

“Trideset hiljada doza vakcine protiv COVID-19, koje je Kina ranije donirala Crnoj Gori, pružilo je zaštitu dijelu osjetlive populacije Crne Gore”.

Državni savjetnik i ministar vanjskih poslova Kine Vang Ji najavio je ranije ove godine da će kineska strana pokrenuti vakcinaciju za svoje građane širom svijeta.

Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori održava blisku komunikaciju i koordinaciju sa crnogorskom stranom u cilju uspješne i sigurne vakcinacije kineskih državljana u Crnoj Gori.

Na punktima vakcinacije, svi se striktno pridržavaju mjera protiv pandemije.

Kineski državljanin izrazio je zahvalnost Ambasadi i crnogorskoj strani na svim aranžmanima o vakcinaciji.

Predstavnik CRBC-a rekao je da je vakcinacija pružila snažnu podršku svim zaposlenima na projektu autoputa, uvjeren je da će obezbediti napredak projekta i njegov završetak na vrijeme.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.