Počela vakcinacija i Sinofarmom: Punktovi u SC Morača

Počela vakcinacija i Sinofarmom: Punktovi u SC Morača

Danas počinje vakcinacija protiv koronavirusa kineskom vakcinom Sinofarm na punktovima u Sportskom centru Morača, a patronažna služba će sa tri ekipe vakcinisati starije od 80 godina, saopštio je u „Bojama jutra“ na programu TV Vijesti dr Momčilo Vukčević, načelnik Pedijatrije u Domu zdravlja Podgorica.

„Sa ruskom vakcinom nismo imali nekih težih problema, jedina prednost Sinofarm vakcine jeste u tehničkim uslovima. Čuva se na temperaturi od 2 do 8 stepeni, može se nositi na teren u frižideru i davati pacijentima. Sam način je olakšan“, objasnio je dr Vukčević.

Rekao je da Dom zdravlja Podgorica trenutno vakciniše starije od 80 godina, te da se oko 750 nepokretnih građana prijavilo da primi vakcinu u kućnim uslovima.

„Mi smo i organizaciono i kadrovski spremni da podržimo bilo koji izazov u toku vakcinacije, pored toga što naša ustanova nosi veliki teret epidemije pored redovnog posla“, istakao je i dodao da patronažna služba dnevno posjeti između 500 i 700 srednje teških i lakših pacijenata od kovida.

Dr Vukčević je pozvao roditelje da dovedu djecu na redovnu vakcinaciju, jer je to jedini način da spriječimo epidemiju ostalih zaraznih bolesti.

Pogledajte prilog TV Vijesti:

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.