Počela vakcinacija Astra Zeneka vakcinama: Otvoren novi punkt za vakcinaciju u Podgorici

Počela vakcinacija Astra Zeneka vakcinama: Otvoren novi punkt za vakcinaciju u Podgorici

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da će se na novom punktu vakcinisati zaposleni u medijima i prosvjeti, a pripadnici Vojske u Vojno-medicinskom centru.

Borovinić Bojović: Stiže preko 200.000 doza Sinofarm vakcine, očekujemo nove količine AstraZeneke, Sputnjika, dolazak Fajzera…

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović rekla je danas da oko 20. aprila stiže preko 200.000 doza Sinofarm vakcine iz Kine, kada bi trebalo da krene i masovna imunizacija.

“Očekujemo nove količine vakcine AstraZeneka i dolazak Fajzer vakcine, kao i 40.000 od dogovorenih 50.000 doza vakcine Sputnjik V…”, rekla je ministarka na početku vakcinacije za zaposlene u medijima.

Ministarka je ponovo apelovala na građane da se vakcinišu protiv koroavirusa i poručila da je svaka vakcina efikasna i bezbjedna.

Poručila je da se uskoro očekuje dolazak novih količina doza i da će krenuti masovna vakcinacija.

Ona je kazala da svi treba da budemo svjesni da se radi o globalnom problemu iz kojeg se može izaći samo zajedno.

 

Šefica Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović saopštila je da svi raspoloživi dokazi ukazuju da je Astra Zeneka bezbjedna i da se tokom administriranja milionskih doza uočavaju tromboze zgrušavanja krvi ali je to u okvirima očekivanog.

“Mediji su svih ovih mjeseci davali vanredan doprinos odgovoru na kovid-19 i zahvaljujem se na njihovom velikom trudu da na objektivan i blagovremen način plasiraju naše poruke koje su nepromijenjene…”, rekla je ona

Brajović je istakla da vakcinacijom ne smijemo da spuštamo gard i da nastavimo da poštujemo mjere.

Abazović: Svi da se vakcinišu, jedino tako ćemo sačuvati zdravlje i ekonomiju

Vicepremijer Dritan Abazović primio je danas vakcinu protiv koronavirusa AstraZeneka i poručio da je to uradio u cilju afirmacije masovne vakcinacije.

Kazao je da svi treba da se vakcinišu i da ćemo jedino tako sačuvati zdravlje i ekonomiju.

Abazović je rekao da je cilj da uđemo u sistem vakcinacije i vratimo svoju slobodu.

“Nadam se da će svijet zajedno pobijediti Covid-19”, rekao je Abazović koji je danas obukao majicu “vakcinisan, relaksiran”.

Abazović je poručio da “ako može 23 miliona Britanaca da se vakciniše, možemo i mi”, kao i da zdravstvenim radnicima treba da se poklonimo i pratimo njihov put.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.