Plan za masovnu imunizaciju: 139 punktova u dvije smjene širom Crne Gore

Plan za masovnu imunizaciju: 139 punktova u dvije smjene širom Crne Gore

Ukupno 139 medicinskih punktova radiće u dvije smjene kada krene masovna imunizacija u Crnoj Gori, odnosno stigne kontigent od 200.000 doza kineske vakcine Sinofarm.

To je saopštio direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić.

U Andrijevici će biti dva punkta, i to u Domu kulture, a u Baru i Sutomoru 14 (pet u hotelu Princes, sedam u gimnaziji Niko Rolović, dok će u Virpazaru i Ostrosu biti po jedan punkt).

Berane će imati 12 punktova u sportskom centru u toj opštini, a Bijelo Polje 10, od kojih po pet u gimnaziji „Miloje Dobrašinović“ i Sali Rasovo.

U Budvi i Petrovcu biće šest punktova, Cetinju i Danilovgradu po četiri, Herceg Novom 10, Kolašinu i Mojkovcu po dva, Kotoru šest, Nikšiću 20, Petnjici jedan, Plavu četiri, Plužinama, Šavniku i Žabljaku po jedan, Pljevljima osam. Glavni grad, Tuzi i Golubovci imaće 26 punktova, Rožaje i Ulcinj po tri, Tivat četiri.

Građani će u Budvi, Petrovcu i Cetinju moći da se vakcinišu u Crvenom krstu. Punktovi u Danilovgradu biće u OŠ “Vuko Jovović”, a u Herceg Novom u staroj fazi Instituta Igalo.

Punktovi u Kolašinu biće u sali OŠ „Risto Manojlović“, Mojkovcu u OŠ „Aleksa Đilas Bećo“, a u Kotoru u Centru za kulturu Škaljari.

Šest punktova u Nikšiću biće u zgradi Tehnopolis, osam u sali OŠ „Luka Simonović“ i šest u sali OŠ „Mileva Lajović Lalatović“.

Punkt za vakcinaciju u Petnjici biće u OŠ „Mahmut Adrović“, dok će četiri punkta u Plavu biti u SMŠ „Baćo Bašić“ .

Građani Plužina mogu da se vakcinišu u zdravstvenom centru, a u Pljevljima na po četiri punkta Doma vojske i Prve osnovne škole.

U glavnom gradu po šest punktova biće u Sportskom centru, Muzičkom centru i Univerzitetskom centru, kao i Vojno medicinskom centru. Dom zdravlja Tuzi imaće dva punkta, a Dom zdravlja Golubovci jedan.

Stanovnici Rožaja vakcinisaće se u sali OŠ „Mustafa Pečanin“, Šavnika u Obrazovnom centru, Tivta u Centru za kulturu Partizan. Vakcinacija građana Ulcinja sprovodiće se na autobuskoj stanici, a na Žabljaku u OŠ „Dušan Obradović.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.