Otvoren rekonstruisani prostor Doma zdravlja Nova varoš

Otvoren rekonstruisani prostor Doma zdravlja Nova varoš

“U saradnji sa Ministarstvom zdravlja možemo da se pohvalimo da građanima glavnog grada predajemo svečano 700 metara kvadratnih sređenog objekta po evropskim standardima”, rekao je direktor Doma zdravlja glavnog grada Danilo Jokić.

Rekonstruisani prostor Doma zdravlja Podgorica – Nova varoš juče je svečano otvoren, saopšteno je ove zdravstvene institucije.

Kako se navodi u saopštenju, radovi na objektu su počeli u 2017. godini, a sami građevinski radovi tokom 2019, uporedo sa adaptacijom zdravstvenog objekta Stara varoš.

Dodaju i da je ukupna vrijednost radova iznosila oko 500.000 eura, a sredstva su obezbijeđena iz kapitalnog budžeta.

“Zdravstveni objekat Nova varoš ima izgled evropskih ustanova zdravstvene zaštite i raspolaže površinom adaptiranog dijela, 700 metara kvadratnih. Adaptacija je izvršena shodno projektnom zadatku, koji je predvidio prostor za Savjetovališta (za dojenje, školu za trudnice, za mlade, za reproduktivno zdravlje, za dijabets, populaciono savjetovalište), kao i prostor za izabrane doktore za djecu”, navodi DZ Podgorica u saopštenju.

Direktor Doma zdravlja glavnog grada Danilo Jokić je rekao da je godina krenula vrlo radno i što se tiče zaposlenih kojima je prošle nedjelje predato 14 novih vozila marke “dacia sandero”, u vrijednosti od 195.000 eura iz budžetskih sredstava Vlade Crne Gore.

“U saradnji sa Ministarstvom zdravlja možemo da se pohvalimo da građanima glavnog grada predajemo svečano 700 metara kvadratnih sređenog objekta po evropskim standardima. Ovaj objekat će najviše benefita dati kako građanima tako i zaposlenima Doma zdravlja glavnog grada. Nastavićemo i dalje dobru saradnju sa Ministarstvom zdravlja da bismo ostvarili što bolje uslove za naše zaposlene i za naše građane”, naveo je Jokić.

Ministar zdravlja Dragoslav Sćekić je istakao da ga raduje činjenica da je tu predviđen prostor za najmlađe pacijente.

“Iako želim da ga posjećuju što manje, kada se ukaže potreba za ljekarskom pomoći, onda naši mališani zaslužuju poseban tretman. Takođe, nam je važno da uslovi za zdravstvene radnike iz dana u dan postaju sve bolji. Njihove ordinacije i oprema sa kojom rade moraju im pružiti komfor i mogućnost da razviju najbolje prakse iz oblasti kojima se bave. Posebno je važno što je ovaj prostor namijenjen i Savjetovalištu za dojenje gdje će buduće majke dobijati savjete kako da se pravilno brinu o potomstvu”, rekao je Šćekić.

IZVOR: Vijesti

PODIJELI NA:

Odgovori