Novi punkt za vakcinaciju u Delta City-ju

Novi punkt za vakcinaciju u Delta City-ju

Od danas je građanima na raspolaganju novi punk za vacinaciju protiv koronavirusa u tržnom centru Delta City u Podgorici.

Novootvoreni punk obišle su ministarka zdravlja , dr Jelena Borovinić Bojović , šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorka Oana Kristina Popa i direktor Doma zdravlja Podgorica, dr Danilo Jokić.

Ministarka Borovinić Bojović izrazila je zadovoljstvo zbog mogućnosti i prilike koja se pruža građanima otvranjem ovog punkta i pozvala na masovnu imunizaciju, ali i poštovanje epidemioloških mjera.

”Još jednom ponavljam da je vakcinacija jedan nezaobilazni put ka kraju, ka izlasku iz postojeće Covid krize i jedini pravi način ka savladavanju i rješavanju postojećeg problema. Sve vakcine su jednako efikasne, bezbjedne i kvalitetne i sve jednako štite zdravlje naših građana. Veoma je važno da takođe pored vakcinacije poštujemo i važeće epidemioloske mjere, kako bismo solidarno, zajednički , svi dali svoj doprinos u rešavanju problema koji još uvijek postoji. Ukoliko svi budemo dali svoj maksimum, sigurno ćemo se tim prije vratiti zdravom, normalnom životu, kakav smo imali prije korone.”-poručila je ministarka zdravlja.

Ministarka je ponovila raniji stav o riziku masovnih okupljanja, posebnu u trenutku kada imamo povoljan epidemiološki trend  i pozvala sve koji ih se ne pridržavaju na uzdržanost, bez obzira na povod ili razlog, jer je, kako je istakla, zajednički cilj rješavanje epidemije, a to je moguće isključivo vakcinacijom i poštovanjem mjera.

Dr Borovinić Bojović je najavila pristizanje novih kontigenata vakcina i još jednom pozvala građane da pruže ruku i doprinesu procesu masovne vakcinacije, kako bi problem sa COVID19 prevazišli što prije i svi zajedno.

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa  još jednom je potvrdila privrženost Evropske unije u borbi protiv koronavirusa crnogorskom zdravstvenom sistemu i pozvala građane da se vakcinišu kako bi svi zajedno što prije pobijedili pandemiju COVID19.

”Evropska unija je od izbijanja pandemije korona virusa stalno bila uz Crnu Goru. Obezbijedili smo preko 115 miliona eura donacija i povoljnih kredita za borbu protiv korona virusa. Time smo Crnoj Gori pomogli da zaštiti zdravlje građana i sačuva hiljade radnih mjesta.Donirali smo 100 respiratora i preko milion komada zaštitne opreme za medicinske radnike. Od novca EU izgradiće se dvije nove klinike u Podgorici i opremiti brojne laboratorije. Drago mi je da su naši zajednički napori bili uspješni i da epidemija u Crnoj Gori sada posustaje.  Solidarnost nam je pomogla da zajedno prođemo kroz najteže trenutke pandemije. Solidarnost će nam pomoći da konačno pobijedimo ovaj virus.”- poručila je Popa.

Direktor podgoričkog doma zdravlja, dr Danilo Jokić, zahvalio je menadžmentu tržnog centra Delta City na ustupanju prostora za vakcinalni punkt i obećao osposobljavanje još još ovakvih mjesta, sve s ciljem što većeg obuhvata vakcinisanih protiv koronavirusa.

”To sigurno znači da će mobilni timovi biti u svim gradovima, da se stvaraju nove ideje i da je osnovna intenca ove kompletne priče tj.kompletnog tima koji radi na vakcinaciji u Crnoj Gori da se vakcina približi što više građanima – bilo da se radi o glavnim gradovima, većim ili manjim, čak i mjesnim zajednicama koje imaju veliki broj stanovnika i vjerujemo da će građani shvatiti koliko kompletan tim koji radi na vakcinaciji ozbiljno prihvata svoje zadatke i vjerujem da ćemo u skorije vrijeme premašit tu cifru koja je  vrlo značajna, ne samo za nas, naše građane, nego za kompletno okruženje i za Evropsku uniju, koja prati kompletan proces vakcinacije.”– kazao je doktor Jokić

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.