Nije dobro što su se građani opustili

Nije dobro što su se građani opustili

Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić smatra da nije dobro to što smo se usljed stabilne epidemiološke situacije u zemlji opustili. Kaže da vakcina ima dovoljno, i apeluje na građane da poštuju mjere, te da se vakcinišu.

U Jutarnjem programu TVCG Jokić je rekao da je dnevni broj datih vakcina od 600 do 700 doza, na broj stanovnika u Crnoj Gori, potpuno zadovoljavajući.

“Mogu slobodno da potvrdim da je u Crnoj Gori, zahvaljujući prije svega građanima, dato 310.000 doza vakcina. To je vrlo važan broj, ako računamo da je imunizacja počela prije dva i po mjeseca. Mislim da smo u odnosu na region daleko odmakli. Može li više, može li bolje? Može sigurno”, rekao je Jokić.

On je, bez obzira na stabilnu epidemiološku situaciju, apelovao na građane da ne budu opušteni.

“Ovaj broj imunizovanih i onih koji su preležali virus, mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na sezonu koja je mogla da poremeti epidemiološku sliku. A za sad nije”, istakao je Jokić.

Govoreći o značaju vakcinacije za mlade, on je rekao da bez vakcine nema ni putovanja.

Vakcina, kaže, ima sasvim dovoljno u Crnoj Gori: “Sinofarma ima 47.000 za prvu dozu, Astra Zeneke u dovoljnim količinama, Fajzer stiže nedjeljno u Crnu Goru”.

Kad su u pitanju ruske vakcine, kaže Jokić, nije tajna da su one u zastoju.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.