Nema besplatnih testova za građane bez simptoma, COVID call centri za građane kojima treba pomoć

Nema besplatnih testova za građane bez simptoma, COVID call centri za građane kojima treba pomoć

Call centri crnogorskih COVID ambulanti moraju da ostanu na raspolaganju građanima koji se javljaju isključivo zbog simptoma korona virusa, a ne da, kao što je danas slučaj, budu sve vrijeme zauzeti zbog zahtjeva za testiranjem građana koji nemaju nijedan simptom infekcije.
Podsjećamo da su besplatni PCR testovi omogućeni samo državljanima Crne Gore koji su vakcinisani Sputnjik V ili Sinofarm vakcinama i to u svrhu putovanja u zemlje koje te vakcine još nijesu odobrile.
Besplatni brzi antigenski testovi obezbijeđeni su za predstavnike medija koji prisustvuju događajima za koje je nužno da se posjeduje jedan od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde:
*  Da je prošlo 14 dana od druge doze za vakcine koje se daju u dvije doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinom koja se daje u jednoj dozi;
*  Da osoba posjeduje negativan PCR test na Kovid-19 koji nije stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana;
*  Da osoba posjeduje negativan brzi antigenski test koji nije stariji od 48 sati.
Podsjećamo da su najnovije mjere u cilju sprečavanja širenja korona virusa donešene jer se dosadašnje nijesu poštovale. Između toga da se uvodi policijski čas na teritoriji cijele države ili da se zaključavaju pojedini gradovi, prednost je data imunizaciji.
Apelujemo na građane da ne pozivaju COVID call centre ukoliko nemaju simptome korona virusa jer se tako onima kojima treba pomoć uskraćuju da brzo dođu do nje.
Ministarstvo zdravlja 
PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.