Najava – Svjetski dan zdravlja, 7. april

Najava – Svjetski dan zdravlja, 7. april

Izraz “Zdravlje za sve” predviđa da svi ljudi imaju dobro zdravlje za ispunjen život u mirnom, prosperitetnom i održivom svijetu.

Pravo na zdravlje je osnovno ljudsko pravo. Svaki čovjek mora imati pristup neophodnim zdravstvenim uslugama na vrijeme i u momentu kada su nam potrebne.

Da bi zdravlje za sve postalo stvarnost potrebni su nam:

  • pojedinci u zajednici koji imaju pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama kako bi mogli da brinu o svom zdravlju i zdravlju svojih porodica;
  • obučeni zdravstveni radnici koji pružaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu usresređenu na ljude;
  • kreatori politike posvećeni ulaganju u što bolju pokrivenost zdravstvenom zaštitom.

Svjetski dan zdravlja, 7.april ove godine je posvećen obilježavanju 75 godina unapređenja javnog zdravlja pod sloganom “Zdravlje za sve”.

Zdravstvena promotivna manifestacija povodom Svjetskog dana zdravlja u organizaciji Doma zdravlja Glavnog Grada, održaće se na Trgu Nezavisnosti u petak 7. aprila 2023.godine u vremenu od 10.30h – 12.00h.

Manifestacija se organizuje u saradnji sa NVO CAZAS. Naši sugrađani će biti u prilici da razgovaraju sa stručnjacima iz različitih oblasti i dobiju odgovore na teme koje ih interesuju. Između ostalih, biće prisutni zaposleni u Savjetovalištu za mlade, Centru za mentalno zdravlje, OC ID za žene i Jedinici za fizikalnu terapiju Doma zdravlja Glavnog Grada.

Osim aktivnosti organizovane na Trgu Nezavisnosti, od 9h do 10h u JU OŠ “Savo Pejanović” održaće se edukativno predavanje na temu:”Polno prenosive bolesti”.

PODIJELI NA:

Odgovori