Nacionalni koordinator za imunizaciju posjetio novootvorene vakcinalne punktove u Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom i Bijelom Polju

Nacionalni koordinator za imunizaciju posjetio novootvorene vakcinalne punktove u Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom i Bijelom Polju

Prim. dr Danilo Jokić, Nacionalni koordinator za imunizaciju, bio je u radnoj posjeti opštinama Nikšić, Bijelo Polje, Kotor i Herceg Novi, a u namjeri da sa direktorima domova zdravlja otvori nove vakcinalne punktove kojima se vakcine donose građanima.

Dr Jokić je upoznao direktore domova zdravlja sa novim Akcionim planom vakcinacije, kojim će se pristupiti imunizaciji posebno targetiranih grupa, a sve u cilju povećanja obuhvata imunizacije.

 

Dr Jokića su u obilasku pratili regionalni koordinatori, sa kojima je Nacionalni koordinator, uz veliku pomoć i razumijevanje menadžmenta tržnih centara i trgovina, uspio da pripremi nove vakcinalne punktove.

Dr Danilo Jokić je najavio otvaranje još ovakvih punktova kojima će se vakcina protiv COVID-19 donijeti građanima, ali i sa regionalnim koordinatorima dogovorio obilazak mobilnih vakcinalnih timova u ruralnim područjima. Za ovu priliku su uz saradnju Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja obezbijeđeni i posebni frižideri za prenos svih vakcina u udaljena mjesta, pa samim tim i dostupnost Fajzer vakcine na svakom mjestu i svakom građaninu u Crnoj Gori.

 

Podsjećamo, Vlada Sjedinjenih Američkih Država donirala je 2.7 miliona dolara kroz Projekat jačanja kapaciteta za pružanje odgovora na COVID – 19 u Crnoj Gori, koji će implementirati kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, dok će Ministarstvo zdravlja biti realizator. Poseban dio donacije je opredijeljen za povećanje sveobuhvata vakcinacije, čime se otvaraju mogućnosti za intezivniju kampanju i posvećenost svakom građaninu.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.