Kompletna usluga u kovid stanici u Donjoj Gorici

Kompletna usluga u kovid stanici u Donjoj Gorici

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Danilo Jokić kazao je da će građani koji sumnjaju na zarazu korona virusom u novoj kovid stanici u Donjoj Gorici imati kompletnu zdravstvenu uslugu.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da Kovid centar na Starom aerodromu, zbog rasta broja inficiranih, nije fizički mogao da primi sve građane, zbog čega su u dogovoru s Ministarstvom zdravlja otvorili kovid stanicu u Donjoj Gorici.

 

“I u ovom objektu imamo pun kapacitet usluga, gdje mogu uraditi prvi pregled, testiranje, da se uradi uzorkovanje, i po procjeni ljekara, ako je potrebna rentgenska dijagnostika, da se uputi na Stari aerodrom”, istakao je Jokić.

Zdravstveni radnici su, kako je rekao, heroji modernog doba. Navodi da se prati epidemiološka situacija, te da imaju ljudskih resursa na području glavnog grada dovoljno.

Na otvranje kovid stanice u Donjoj Gorici odlučili su se zbog rasterećenja zdravstvenih radnika na Starom aerodromu, ali i zbog benefita građana Podgorice.

Uvjerava da uz ispomoć iz KCCG imaju kapacitet da zbrinu sve građane koji su kovid pozitivni.

“Zdravstveni sistem je spreman i za mnogo veći broj zaraženih. Neke prognoze o broju zaraženih su više širenje panike nego doprinos da pobijedimo pandemiju”, rekao je Jokić.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.