Kavarić i parazdravstvene ” komisije”

Kavarić i parazdravstvene ” komisije”

Dom zdravlja Podgorica osuđuje kao neprimjerenu današnju informaciju o navodnom formiranju gradonačelnikove komisije, koja će se, kako prenose mediji, baviti “analizom aspekata epidemiološke krize u kojoj se nalazimo”.

Kolege koje gradonačelnik pominje i imenuje – od kojih je jedan bio rukovodilac zdravstvene ustanove 15 godina, a drugi član državnih timova za borbu sa virusom korona od 16. marta prošle godine – pozivamo da umjesto “komisijskog” analiziranja sadašnjeg stanja pandemije, analiziraju svoj dosadašnji rad i greške koje su dovele do trenutnog stanja, i da na taj način daju puni doprinos ovoj borbi koju vode zvanične zdravstvene institucije na čelu sa Ministarstvom zdravlja.

Nemamo prostora za političku gimnastiku – niti će naša zdravstvena ustanova u tome učestvovati – već bi trebalo da, ako postoji iskrena potreba gradonačelnika da pomogne, prvo kontaktira našu instituciju – Dom zdravlja Podgorica.

Preko 600 zaposlenih u Domu zdravlja Podgorica je na prvoj liniji odbrane od korona virusa, spremno da u svakom trenutku pomogne našim sugrađanima – ali ne dozvoljavamo da se naš rad, kao i rad zvaničnih zdravstvenih institucija, umanjuje kroz najave formiranja parazdravstvenih gradskih “komisija”.

Pozivamo na razum i odgovornost. Dom zdravlja Podgorica svoj posao profesionalno obavlja i ne želimo da nepromišljenim potezima i formiranjem “paralelnih” komisija – ne ulazeći u razloge formiranja istih – građani budu dovedeni u zabludu, koja može da ima posljedice po zdravlje svih građana Podgorice.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.