Jokić: Situacija sa kovidom bolja nego u novembru, imunizacija i poštovanje mjera prioritet

Jokić: Situacija sa kovidom bolja nego u novembru, imunizacija i poštovanje mjera prioritet

Direktor Doma zdravlja Podgorica dr Danilo Jokić kazao je u “Bojama jutra” na Televiziji Vijesti da je situacija sa kovid infekcijom bolja u poređenju na novembar, ali da je imunizacija i poštovanje epidemioloških mjera prioritet kako bismo sačuvali sebe i svoje najbliže.

Jokić je naveo da Dom zdravlja funkcioniše kako treba i da u toj ustanovi trenutno radi 650 zaposlenih koji na nedeljnom nivou pruže 41.000 uslugu pacijentima.

Ističe da je važno da je “popunjen manjak” kadra i da na kovid odjeljenju trenutno radi 20 osoba.

 

Jokić navodi da treba biti na oprezu uoči novogodišnjih i božićnih praznika i sačekati nove kovid mjere koje će predstaviti Institut za javno zdravlje na press konferenciji danas u 10 časova.

Najavio je ponovni početak rada Domova zdravlja u Donjoj i Gornjoj Gorici od ponedeljka, kao i otvaranje privremenog objekta u Zagoriču kako bi se rasteretio posao u ovom dijelu grada.

Jokić je izjavio da vakcina nije podjednako dostupna svima u ruralnim i urbanim područjima zemlje. Ističe da je preko 60% građana primilo prvu dozu vakcine i da je glavni cilj da Fajzer vakcina postane dostupna svima u Crnoj Gori.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.