Jokić: Kavarić je sam sebi dao otkaz i doveo u veliku nepriliku svog pomoćnika

Jokić: Kavarić je sam sebi dao otkaz i doveo u veliku nepriliku svog pomoćnika

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da je njegov prethodnik, pedijatar Nebojša Kavarić sam sebi dao otkaz i da nema govora o revanšizmu.

„Doktor Nebojša Kavarić je bio direktor Doma zdravlja i nažalost, mirne savjesti mogu reći da je sam sebi dao otkaz. Nakon prestanka mandata direktora, njegov pomoćnik, kojeg je on ovlastio, rasporedio ga je na mjesto pedijatra u Domu zdravlja. Sve bi to bilo u redu da je on imao mirovanje staža, odnosno, da je zakonski tako moglo. Nije ni pomoćnik imao pravo to da uradi, ali to je sad manje važno„, rekao je Jokić.

On je ocijenio da nema progona i revanšizma i da se samo radi po zakonu, kako za njega i još 600 zaposlenih, tako i za doktora Kavarića.

„Da biste bili primljeni kao ljekar mora se raspisati konkurs. Možda nekada nije moralo, ali sada mora, jer nijednu stvar nećemo nezakonito raditi. To je sve. Ako bude želio može da se prijavi na konkurs jer nam trebaju pedijatri. Ponavljam rečeno. Doktor Kavarić je sebi dao otkaz i doveo u veliku nepriliku svoga pomoćnika„.

Jokić je istakao da je „u dobroj vjeri, poštujući zakone ove države, u nastojanju za selektivnu primjenu prava reagovano na ispoljavanje samovolje u donošenju rješenja o rasporedu“.

„Dom zdravlja Podgorica je juče komisijski 27 medicinskih tehničara koji su radili na određeno vrijeme prevelo u stalni radni odnos. Sve po propisima i po važećem aktu sistematizacije. Svi zaposleni su primljeni u vrijeme mandata doktora Kavarića i dali puni doprinos u borbi protiv Kovida-19. Selekciju kandidata su izvršili glavni medicinski tehničari Doma zdravlja na osnovu pokazanog rada, bez ijednog kandidata predloženog od Vlade, Ministarstva zdravlja i mene kao v.d. direktora. Toliko o revanšizmu„, saopštio je Jokić.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.