Jačanje podsticajnog roditeljstva kroz patronažne posjete

Jačanje podsticajnog roditeljstva kroz patronažne posjete

Danas je u hotelu “Podgorica” počela obuka patronažnih sestara u okviru projekta „Jačanje podsticajnog roditeljstva kroz patronažne posjete”, koju Dom zdravlja Podgorica realizuje kroz program saradnje sa UNICEF-om i Ministarstvom zdravlja.

Na otvaranju obuke, koja je dio inicijative “EU i UNICEF za rani razvoj djeteta u Crnoj Gori”, polaznicima su se obratili Marija Mokrova, VD zamjenica šefa kancelarije UNICEF- a za Crnu Goru, Slađana Ćorić, direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu, farmakologiju i regulisane profesije, Danilo Jokić, direktor Doma zdravlja Podgorica i Jadranka Miljanić, patronažna sestra DZ Podgorica i koordinator projekta.

Ciljna grupa projekta su patronažne sestre koje se bave preventivnim radom, a akcenat je stavljen na usluge koje se pružaju djeci do 4 godine života. Važno je napomenuti da je obuka akreditovana, a nakon obuke slijedi implementacija na terenu uz superviziju već obučenih supervizora.

U sklopu projekta urađen je i priručnik za patronažne sestre, koji će biti podijeljen svim učesnicima obuke, a planirano je da obuku prođe oko 80 sestara iz svih ustanova primarne zdravstvene zaštite na teritoriji Crne Gore.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.