Građani će moći da biraju između dostupnih vakcina

Građani će moći da biraju između dostupnih vakcina

Masovna vakcinacija protiv Kovida-19 u svim crnogorskim gradovima počeće u utorak, na 140 punktova, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Pojasnila je da će građani moći da biraju između vakcina koje u tom trenutku budu dostupne, dok će onima koji boluju od nekih bolesti vakcinu preporučiti izabrani ljekar.

Nakon obilaska glavnog Kovid centra na Starom aerodromu, koji je počeo da radi prije dva dana, ministarka je kazala da pacijenti sada na jednom mjestu mogu obaviti testiranje, pregled i dijagnostiku, čime će se izbjeći gužve i čekanja.

“Neće biti zastoja u masovnoj vakcinaciji. Svaki građanin koji želi da se vakciniše to će moći da uradi onda kad to poželi na vakcinalnom punktu u svojoj opštini. Kome je komfornije može da se prijavi putem sajta Covid odgovor”, rekla je Borovinić Bojović.

Navodi da će građani moći da se vakcinišu i bez prijavljivanja.

Ranije danas, direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić rekao je da je apsolutno sve spremno za masovnu vakcinaciju protiv Kovida-19, koja bi trebalo da počne sjutra u ranim satima.

Masovna vakcinacija, kako je rekao, počeće kineskom Sinofarm vakcinom.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.