Fajzer će biti dostupan svim građanima CG

Fajzer će biti dostupan svim građanima CG

Direktor Doma zdravlja Podgorica i nacionalni koordinator za imunizaciju Danilo Jokić rekao je da bi Fajzer vakcina trebalo da bude dostupna svima u Crnoj Gori, u bilo kom području, čak i u zimskim uslovima, kako bi tu vrstu cjepiva dostavili svakom građaninu naše zemlje.

 

“Mobilni timovi su određeni za teritoriju Crne Gore, radićemo u punom kapacitetu, bez obzira na vremenske uslove. 27 frižidera je stiglo i distribuirano, kako bi Fajzer stigao do svakog građanina”, rekao je Jokić u emisiji Link.

On je saopštio da su frižideri već podijeljeni, te da počinje distribucija. Najavio je medijsku kampanju za imunizaciju.

Saopštio je i da je epidemiološka situacija u Podgorici kontrolisana, te da na današnji dan imamo 920 inficiranih, u odnosu na 1. novembar kad smo imali 1.988.

Apelovao je i zamolio građane da se vakcinišu, budući da uglavnom umiru ljudi koji nijesu imunizovani i sa teškim kliničkim slikama.

Uprkos padu broja inficiranih, kaže Jokić, nijesu smanjivali broj ljekara u kovid centrima.

“Meni je žao što se u medijima piše o gužvama u kovid centrima, neke od konstatacija su zlonamjerne. Testiranja idu dosta brzo, pregledi se odvijaju dosta brzo”, istakao je Jokić.

Zdravstveni sistem Crne Gore, kako je rekao, na pragu treće godine pandemije, trpi veliki pritisak.

“Meni je drago da danas Dom zdravlja funkioniše u punom kapacitetu sa 89 ljekara, prvi put u posljednjih deset godina”, rekao je Jokić.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.