DZ Podgorica vratio u proces rada timove opšte/porodične medicine – brojevi dostupni na sajtu DZPG

DZ Podgorica vratio u proces rada timove opšte/porodične medicine – brojevi dostupni na sajtu DZPG

Dom zdravlja Podgorica obavještava javnost da je u procesu reorganizacije i unapređenja usluga vratio timove opšte/porodične medicine u redovan proces rada, onako kako je i projektovano reformom primarne zdravstvene zaštite iz 2005. godine. Ovo, između ostalog, znači da sada svaki Izabrani doktor za odrasle i medicinska sestra ili tehničar koji je u timu sa doktorom kao benefit građanima u pružanju efikasnije zdravstvene usluge, imaju posebno zaduženje direktne komunikacije sa svojim pacijentima putem mobilnog telefona.

Na ovaj način vraćamo primarnu zdravstvenu zaštitu i dostupnost ljekara građanima, jer će imati mogućnost da sa svojim ljekarima i tehničarima/sestrama u direktnoj komunikaciji dogovore preglede, posjete ustanovi, terapiju za hronične bolesnike.

DZ Podgorica smatra da ovakvim pristupom i reorganizacijom ćemo smanjiti čekanje, uspostaviti direktnu komunikaciju sa pacijentima i najvažnije – podići nivo zdravstvene usluge na novi stepen.

Građani mogu na sajtu Doma zdravlja Podgorica i na svim punktovima DZ naći brojeve telefona svojih izabranih ljekara i sestara/tehničara u timu izabranih doktora.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.