Domu  zdravlja Glavnog grada uručene dvije vrijedne donacije

Domu zdravlja Glavnog grada uručene dvije vrijedne donacije

Domu zdravlja Glavnog grada je u proteklom periodu uručena vrijedna oprema za potrebe organizacionih cjelina Izabrani doktor za zene (ginekologija) i Oftamološke ambulante.

Od Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore (FORS MOINTENEGRO) dana 9.oktobar 2023.godine donirani su radio-hirurski noz i set medicinskih instrumenata u okviru prekograničnog projekta CARES 2- prekogranične aktivnosti u sektoru reproduktivnog zdravlja 2.

Nabavka radiohirurskog noža Proxima RWSU EXPERT/PX-AP-2050 će unaprijediti kvalitet usluge, kao i podizanje svijesti u sektoru reproduktivnog zdravlja sa posebnom pažnjom usmjerenom na ranjive grupe stanovništva.

Smatramo da će ovako značajna donacija u ordinaciji Izabranog ljekara za žene pomoci našim sugrađankama da na lakši i pristupačniji način riješe problem genitalnih bradavica (kondiloma) i da će ciljana biopsija povećati stopu detekcije premalignih i malignih promjena.

Takođe od Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana u Crnoj Gori dana 18.09.2023.godine donirana je oftamološka oprema, kao i 5 (pet) klima uređaja marke TCL.

Druga donacija obuhvata opremu za oftamologiju, set probnih sočiva sa probnim ranom koji predstavlja jednu od osnovnih komponenti za oftamoloski pregled kojom se procjenjuje vidna ostrina pacijenta, stereo fly test koji se dominatno primjenjuje za procjenu razvoja vida kod djece i procjenu mogućnosti bavljenja radom na visinu i dubinu, kao i fokometar koji se koristi za provjeravanje dioptrije već propisanih naočara. Navedena oftamološka oprema je vazna vazni tokom sistematskih pregleda i olaksava rad specijalisti oftamologije.

Ovim putem izražavamo veliku zahvalnost navedenim donatorima i radićemo kao i do sada na boljim uslovima rada za naše ljekare i pružati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima Glavnog grada.

PODIJELI NA:

Odgovori