Dom zdravlja Podgorica za Dan državnosti poklonilo građanima pedijatrijsku službu na Zlatici

U Domu zdravlja Zlatica otvorena je nova služba pedijatrije, kao poklon građanima povodom 13. jula Dana državnosti, a koje će, kako je saopšteno, učiniti da zdravstevene usluge u tom dijelu grada budu dostupnije.

Direktor Doma zdravlja Podgorica,doc. dr Nebojša Kavarić, rekao je da su prošireni kapaciteti te zdravstvene ustanove.

„Prilikom otvaranja objekta Doma zdravlja na Zlatici, koji je donacija Glavnog grada, preuzeli smo obavezu da proširimo kapacitete, u skladu sa potrebama građana ovog područja. Dom zdravlja Podgorica, za državni praznik, poklanja građanima ovog dijela grada, kojih ima preko 20 hiljada, a djece više od šest hiljada, otvaranje pedrijatrijske službe Doma zdravlja u novom objektu na Zlatici“, saopštio je Kavarić.

On je ocijenio da će otvaranje podijatrijske službe imati veliki značaj za građane koji žive na Zlatici, jer neće, kako je rekao, morati da odlaze u druge domove zdravlja, što je bio slučaj do sada.

„Ovaj dio grada je poprilično udaljen od grada i ovo je praktično jedna zaokružena gradska cjelina, sa velikim brojem građana. Djeca, kao najosjetljiviji dio populacije, zaslužuju svu pažnju Doma zdravlja“, kazao je Kavarić.

On je poručio da će uprava Doma zdravlja Podgorica nastojati da unapređuje kvalitet zdravstvene zaštite.

„Nakon pedijatrije, logično je najaviti i službu za genikologiju i ovo će biti Dom zdravlja poput svih drugih velikih objekata u gradu, jer građani to zaslužuju. Nadamo se da će biti na korist građanima, da će im što manje trebati, a da će ga koristiti kad im treba, posebno kada su djeca u pitanju- što manje kurativnih pregleda, a što više preventivnih pregleda“, istakao je Kavarić.

On je apelovao na roditelje da nastave sa tendencijom dovođenja djece na vakcinaciju, što će, kako je ocijenio, značajno unaprijediti i sačuvati kvalitet njihovog zdravlja i život.

Načelnica izabranih doktora za djecu Doma zdravlja Podgorica,dr Paša Divanović, kazala je da će u zdravstvenoj organizaciji Zlatica izabrani pedijatar raditi od sedam do 15 sati.

„Naša djeca će moći da dobiju sve usluge, koje se prije svega odnose na preventivne preglede, kako za naše bebe, djecu pred školu, tako i za školsku djecu. Pored toga dobiće i kurativne preglede. Cilj nam je da smo što bliži našoj djeci i da im izlazimo u susret. Naše kolege koje imaju dugogodišnje iskustvo će učiniti sve da mali pacijenti, ali i odrasli, odnosno roditelji, budu zadovoljni“, navela je Divanović.

Ona je apelovala na pacijente da dođu, da svoju djecu registruju blizu svojih domova, „a tu smo da ubuduće izlazimo u susret svim pacijentima, i da rješavamo sve probleme“.

“Za sad će raditi jedan izabrani pedijatar, u periodu od sedam do 15 sati, a kako budu potrebe službe, tako će se i broj ljekara povećavati.  Apelujem na roditelje da nam dovode djecu da radimo preventivne preglede, da ih vakcinišemo, odnosno da im damo prvu zaštitu i da im djetinjstvo protekne u zdravlju i veselju, odnosno da sjutra imamo zdrave građane našeg društva“, istakla je Divanović.

Pedijatrica u Domu zdravlja Zlatica,dr Snežana Perazić, kazala je da je Dom zdravlja na Zlatici počeo sa registracijom djece na odjeljenju pedijatrije.

„Zlatica je dobila jedan iskusni pedijatrijski tim, tako da su naša vrata otvorena za naše najmlađe pacijente. Poručujem roditeljima da dovedu svoju djecu, da ih registruju i da zajedno unapređujemo zaštitu i zdravlje naše djece“, poručila je Perazić.

Predsjednik povjerilaca mjesne zajednice Zlatica, Zoran Vujošević, kazao je da će novi objekat omogućiti djeci da zdravstvenu uslugu dobiju u tom naselju i da ne moraju da idu u grad.

„Osnovna škola „Dragiša Ivanović“ ima preko 1.650 djece. Građani već danas mogu da sa svojom djecom dolaze ovdje, da ne moraju da idu prema gradu“, rekao je Vujošević.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.