Dom zdravlja Podgorica i JU Centar za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica potpisali Memorandum o saradanji

Dom zdravlja Podgorica i JU Centar za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica potpisale su  u srijedu, 28.08. 2019. godine Memorandum o saradnji u cilju unaprijeđenja kvaliteta primarne zdravstvene zaštite kroz sprovođenje zajedničkih aktivnosti na organizovanju i izvođenju profesionalne rehabilitacije, te uključivanju profesionalno rehabilitovanih lica u proces rada.

Memorandumom čiji su potpisnici  direktor Doma zdravlja Podgorica doc. dr Nebojša Kavarić i direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica Milo Paunović definisane su zajedničke  aktivnosti koje će se u narednom periodu  realizovati kroz:  efikasniju primjenu mjera na jačanju saradnje u cilju unapređenja kako primarne zdravstvene zaštite, tako i međusobne saradnje na sprovođenju mjera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije, saradnju i sprovođenje programa osposobljavanja i usavršavanja lica sa invaliditetom, zajedničko djelovanje na sprovođenju programa socijalne uključenosti lica sa invalidnitetom, djelovanje, razvoj i primjenu novih metoda i oblika profesionalne rehabilitacije, preuzimanje aktivnosti na uvođenju novih tehnologija u profesionalnoj rehabilitaciji i aktivnosti u stručnom usavršavanju lica uključenih u profesionalnu rehabilitaciju lica sa invaliditetom, kao i drugim aktivnostima  iz domena rada i zakonom, podzakonskim i unutrašnjim aktima utvrđenih djelatnosti potpisnica ovog Memoranduma.

Direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica Paunović izrazio je zadovoljstvo što je Centar uspostavio saradnju sa najrenomiranijom zdravstvenom ustanovom na primarnom nivou u Crnoj Gori.

“Želim izraziti veliku zahvalnost Nebojši Kavariću, na tome što je prepoznao vrijednost koju za naše društvo ima profesionalna rehabilitacija i na spremnosti da u skladu sa raspoloživim kapacitetima  pomogne Centru za profesionalnu rehabilitaciju da se izbori sa svim izazovima s kojima  će se na početku svog rada i nakon toga sresti. Nadam se da će saradnja biti od velike koristi za dvije institucije a  da će benefite ove saradnje među prvima osjetiti osobe sa invaliditetom.”, naveo je Paunović

Potpisnice Memoranduma su se saglasili da je od neprocijenjivog značaja za unaprijeđenja kvaliteta primarne zdravstvene zaštite aktivna  saradnja na razmjeni iskustava iz domena utvrđenih djelatnosti, a u cilju povećanja dostupnosti i kvaliteta usluga primarne zdravstvene zaštite putem organizovanja i izvođenja profesionalne rehabilitacije, te uključivanja profesionalno rehabilitovanih lica u proces rada.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.