Dnevni Covid centar za terapiju od ponedeljka počinje sa radom u Muzičkom centru

Dnevni Covid centar za terapiju od ponedeljka počinje sa radom u Muzičkom centru

Dnevni Covid centar u kojem će Covid pacijenti sa blagom i umjerenom kliničkom slikom dobijati prepisanu dvokratnu i jednokratnu terapiju, biće otvoren od  ponedeljka 20. septembra.

Dnevni Covid centar nalazi se u Muzičkom centru (stari Dom JNA), dok je vakcinalni punkt, kako smo već najavili, izmješten u VMC.

Uprava Doma zdravlja Podgorica dnevno prati i analizira epidemiološke prilike u Glavnom gradu. U kordinaciji sa Ministarstvom zdravlja, Kliničkim centrom i Institutom za javno zdravlje, a zbog povećanja  broja oboljelih od Covida, odlučeno je da jedan broj pacijenata, pod strogo kontrolisanim uslovima kretanja, mora primati terapiju u Dnevnom Covid centru.

Procijenjeno je da se u skladu sa kliničkom slikom tokom liječenja na licu mjesta mora raditi i dio dijagnostičkih procedura i laboratorijskih analiza. Razlog je prije svega u pružanju najbolje zdravstvene zaštite onima koji imaju blažu epidemiološku sliku i njihovo potpuno izlječenje. Obeljele će tokom primanja terapije nadzirati ljekari, specijalisti iz različitih oblasti kada se procijeni da je i to nužno.

Briga o zdravlju onih koji se opuste zbog blagih simptoma sada je imperativ jer nepoštovanje smjernica predviđenih za samoizolaciju kasnije može pruzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme i kod pacijenta i u njihovom porodičnom okruženju.

Ovom reorganizacijom rasteretićemo našu Jedinicu za patronažu, koja dnevno obavi i po 700 kućnih posjeta. Taj ritam je nemoguće održati u ovim uslovima, a da ne trpi kvalitet zdravstvene usluge. To se nipošto ne smije dozvoliti.

Dvokratna terapija u Dnevnom Covid centru će se davati u terminima:

  • Jutarnja – od 7 do 10 sati i
  • Večernja – od 17 do 20 sati.

Jednokratna terapija će se davati u terminu od 10 do 17 časova.

Za sve eventualne nejasnoće na raspolaganju pacijentima je naš Call centar, kao i ljekari i tehničari patronaže koji prate zdravstveno stanje pacijenata.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.