Direktor i Glavna sestra DZ Podgorica obišli dežurne zdravstvene objekte 

Direktor i Glavna sestra DZ Podgorica obišli dežurne zdravstvene objekte 

Direktor Doma zdravlja Podgorica, prim. dr Danilo Jokić i Glavna sestra ustanove, mr Kristina Tomović, obišli su danas dežurne zdravstvene objekte: Blok V, Nova Varoš, Konik, Tuzi i Zeta, kao i dva Covid centra na Starom Aerodromu i u Tološima.

Proces rada se u svim zdravstvenim punktovima obavlja neometano i u punom kapacitetu. Broj pacijenata je na sezonskom nivou, dok je u Covid centrima osjetno povećana posjeta.

 

 

Iz navedenih razloga, Covid centri DZ Podgorica pojačani su dodatnim medicinskim osobljem, dupliran je broj ljekara, tehničara i laboratorijskih tehničara, kako bi se čekanje na pregled i testiranje smanjilo.

I pored uvećanog broja posjeta u Covid centrima i skoka zaraženih virusom, ono što pokazuje zdravstveno stanje pacijenata, za sada, jeste da Omikron soj Covid virusa karakteriše blaža klinička slika, pa se i terapijska procedura prilagođava trenutku.

Koristimo priliku da apelujemo na građane da izbjegavaju okupljanja i da poštuju epidemiološke mjere, jer iako je klinička slika Omikron soja Covid virusa blaža, njegova prenosivost je mnogo veća.

Direktor i Glavna sestra DZ Podgorica su takođe obišli i specijalističku službu radiologije, koja za vrijeme praznika stoji na raspolaganju za potrebe Covid pacijenata.

Na kraju, još jednom pozivamo građane da se vakcinišu protiv Covid 19 i na taj način pomognu i sebi i zdravstvenim radnicima koji stoje na prvoj liniji odbrane od virusa.

 

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.