Ambasada Kine: Hvala Domu zdravlja Podgorica na vakcinaciji kineskih državljana

Ambasada Kine: Hvala Domu zdravlja Podgorica na vakcinaciji kineskih državljana

Ambasador Kine Liu Đin danas se sastao sa direktorom Doma zdravlja Podgorica Danilom Jokićem i zahvalio se crnogorskoj strani na vakcinaciji kineskih državljana koji žive u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ambasade Kine, Liu je pomenuo da je, u koordinaciji Vlade Crne Gore, medicinsko osoblje Doma zdravlja Podgorica vakcinisalo više od 400 kineskih državljana koji žive u Crnoj Gori.

“Svi vakcinisani su u dobrom stanju i već su započeli normalan život, te su zaposleni u kompaniji CRBC mogli da pojačaju dinamiku izgradnje prioritetne dionice auto-puta sa boljom zdravstvenom zaštitom. Komunikacija između kineske ambasade i crnogorske strane ostaje odlična i crnogorsko medicinsko osoblje pokazalo je ljubaznost i profesionalnost, što je istinski pokazatelj prijateljskih odnosa, te doprinosi saradnji između Kine i Crne Gore. Kineska ambasada se iskreno zahvaljuje Vladi Crne Gore i DZPG”, naveli su.

Jokić je zahvalio kineskoj strani na doniranim vakcinama i na brzoj isporuci vakcina nabavljenih iz Kine.

“On je potvrdio važnu ulogu kineskih vakcina u masovnoj vakcinaciji Crne Gore i visoko ocijenio sposobnost organizacije kineske strane. DZPG je spreman da i dalje pruža visokokvalitetne medicinske usluge građanima Kine koji žive u Crnoj Gori”, dodaju u kineskoj Ambasadi.

Ističu da su Liu i Jokić razmijenili mišljenja i o situaciji i preventivnim mjerama protiv COVID-19 u dvije zemlje.

“Ambasador je poželio da Crna Gora prevaziđe pandemiju u najkraćem roku, te da se ubrza ekonomski oporavak. Uoči kineskog tradicionalnog praznika – Festival zmajevih čamaca, koji je u kineskoj kulturi doba za liječenje bolesti i sprečavanje epidemija, kineska ambasada je medicinskom osoblju DZPG-a uručila specijalne poklone – torbice sa kineskim mirisnim biljem, čime je izrazila svoje visoko poštovanje i zahvalnost”, zaključuju u Ambasadi Kine.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.