Akcija “Mi mislimo na Vas” – Udruženje Devet dobrih žena

Akcija “Mi mislimo na Vas” – Udruženje Devet dobrih žena

Sa ciljem da se obraduju sve dame koje rade u Covid timovima Jedinice za patronazu  DZ Podgorica, a koje kako same kazu rade timski sa svojim kolegama iz Covid centara u nasem gradu i jedni bez drugih ne bi uspjeli, …, a koje već godinu daju nemjerljiv doprinos u borbi protiv korona virusa, neformalno udruženje Devet dobrih žena juče im je u okviru akcije ,,Mi mislimo na vas“ udijelilo poklone povodom Dana žena.

Kao akteri i organizatori na čelu sa Sanelom Rastoder od ličnih sredstava i uz pomoć prijatelja udruženja obezbijedile su da svih 77 žena iz Jedinice za patronazu i Covid centara na području Podgorice dobiju ruže i poklon-vaučere iz salona ljepote, butika, prodavnica nakita…

Na ovaj gest smo se odlučile upravo iz ličnog osjećaja zahvalnosti, da im poručimo da mislimo na njih, da im zahvaljujemo što su u prvim redovima borbe protiv ove pošasti. Znamo da su na izmaku snage i da zapostavljaju porodice, a najmanje što možemo je da im iskažemo poštovanje i zahvalnost, poželimo srećan 8. mart i nadamo se da će im naši pokloni uljepšati Dan žena – kazali su iz udruženja Devet dobrih žena.

Za razliku od prethodne dvije akcije, za koje su pomoć prikupljale preko društvenih mreža, ovaj put su odlučile da rade u tajnosti.

To je posebna čar ove akcije. U tom našem malom krugu, sa prijateljima, brižno smo spremali poklone za naše heroje – istakle su one.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, nijesu bile u prilici da obiđu sve kovid centre, tako da su juče uručile poklone timu Jedinice za patronazu Doma zdravlja Podgorica, dok će ostali poklone dobiti danas.

Akciju Devet dobrih žena pozdravio je i od starta podrzao direktor podgoričkog Doma zdravlja, dr Danilo Jokić.

Kako je kazao Jokic, njihova akcija i human gest su, u teškoj godini koju su obilježile distanca, maske, zaključavanje i velika briga i neizvjesnost, vrijedni divljenja i poštovanja.

“U vremenu ove pošasti kada se naši zdravstveni radnici svakodnevno nesebično i požrtvovano bore da pruže pomoć svakom pacijentu, kada smo svi zabrinuti i za zdravlje naših najbližih, svaki vid pomoći podrške je dobrodošao. Želim da im se u svoje licno ime i ime svih zaposlenih zahvalim na ovim nikad vrijednijim poklonima koji su našim hrabrim damama ulljepšale dan i makar na tren olakšale težak i odgovoran posao” – kazao je dr Jokić.

PODIJELI NA:

Komentari su zatvoreni.