Kontinuirana medicinska edukacija za izabrane doktore za odrasle

Kontinuirana medicinska edukacija za izabrane doktore za odrasle

S obzirom da je Ministarstvo zdravlja Crne Gore prepoznalo važnost jačanja kapaciteta primarne zdravstvene zaštite samim tim je odobrilo Plan i sredstva za kontinuiranu medicinsku edukaciju za 2022. godinu, saopšteno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Centar za edukaciju i naučno-istraživački rad ZU Dom zdravlja Glavnog grada je, kako su naveli, nosilac Plana i organizator edukacija u kojem se sprovode jednodnevni moduli za sve timove izabranih doktora.

“Do sada je oko 180 izabranih ljekara za odrasle iz cijele Crne Gore imalo priliku da pohađa module vezane za organizaciju i poboljšanje kvaliteta rada u ambulanti, a u sledećim nedeljama nastaviće se edukacija koja će obuhvatiti liječenje hroničnih nezaraznih bolesti kao što su: hipertenzija, dijabetes, reumatološke bolesti i dr. Planiran je i modul vezan za racionalnu upotrebu antibiotika i komunikaciju zdravstvenih radnika sa pacijentima. Bice sprovedeno 8 modula kroz predstojece edukacije”, ističu u saopštenju.

Edukacija se, dodaju, sprovodi u saradnji sa eminentnim profesorima opšte/porodične medicine iz regiona, kao i sa ljekarima/profesorima drugih specijalnosti kliničkih grana sa kojima ljekari opšte/porodične medicine usko sarađuju u svakodnevnom radu.

“S obzirom na značaj edukacije, Centar za edukaciju i naučno-istraživački rad Doma zdravlja Glavnog grada će nastaviti sa planiranjem i sprovođenjem daljih edukacija, koje su planirane i za sledecu godinu što će zdravstvenim radnicima pružiti veće znanje i sigurnost prilikom pružanja zdravstvenih usluga”, zaključuju u saopštenju.

Izvor:CDM

PODIJELI NA:

Odgovori