Iskustva polaznica škole

Pohadjanje skole za trudnice je najbolja stvar koju sam mogla da učinim za sebe i svoju bebu.Prednost ovakve vrste škole je što je usmjerene ne samo na fizičku, već i psihičku pripremu trudnica.Misli da se mora više uradite na podizanju svijesti javnosti kako bi što veći broj budućih majki uključio u ovakvu vrstu aktivnosti.Valja napomenuti da bi trebalo proširiti kapacitete Škole, radi prijema što većeg broja polaznica.

Sve pohvale za Savjetovalište za buduće mame! Uz edukativni materijal, dobija se pregršt korisnih informacija iznesenih na stručan način i posvećenost svakoj trudnici.Apelujem na trudnice da posjete makar jedan cas, jer ce izaći sa puno pozitivnih utisaka.

Zahvaljujući Školi za trudnice na porodjaj sam pošla bes straha, psihički potpuno spremna.Preporučila bih svim trudnicama da ne budu lijene, da na vrijeme počnu da posjećuju časove.Najbolja preporuka smo mi koje smo prošle školu. Steći ćete neophodno znanje, ostvariti divna prijateljstva, razmijeniti iskustva i što je najvažnije spremne i rasterećene poći na porođaj.Savjetujem buduće majke da ne odlažu, nego zakažu termin i SREĆNO!

U Školu za trudnice sam krenula u 30. sedmici trudnoće.Za Savjetovalište sam saznala od prijateljice, a prijatno sam se iznenadila što osim vježbi disanja postoje predavanja ginekologa, psihologa, pedijatara, te posjete majki sa svojim bebama.Moj glavni razlog posjete bio je da se pripremim za porodjaj, a naišla sam na veselu atmosferu, upoznala druge trudnice, predusretljive medicinske sestre….Nakon porodjaja mnogo mi fali ta družina iz Savjetovališta.Okupićemo se opet, kada budemo počele izvoditi bebe u šetnju…..

Školu za trudnice sam počela da posjećujem u sedmom mjesecu trudnoće, na prijedlog ginekologa.Moja zamisao bila je da se porodim uz pomoć epiduralne anestezije.Nakon pohadjanja škole i svega što smo naučile, od tehnike disanja i koncentracije, kondicionih vježbi, radionica sa stručnjacima, na porodjaj sam pošla bez straha i panike i porodila se prirodnim putem.Porodjaj je protekao bez ikakvih problema.Iskreno preporučujem svim trudnicama da se uključe u Školu…..

S obzirom da mi je prva trudnoća bila prije skoro devet godina, prihvatila sam savjet ginekologa da prodjem pripremnu obuku.Preporučila bih Školu trudnicama svih starosnih dobi, jer pruža dragocijene informacije, koje podižu samopouzdanje.Ovakav tip psiho-fizičke pripreme, uz razmijenu iskustava sa ostalim polaznicama škole, u divnoj, opuštenoj atmosferi, mora da prija svakoj trudnici…..

Ovom prilikom želim da izrazim veliko zadovoljstvo što sam bila dio programa namijenjenog trudnicama i da preporučim svim budućim trudnicama da posjete Školu.Razloga je mnogo, Stečeno teorijsko znanje vezano za radjanje novog života je od neprocijenjivog značaja, a praktične vježbe i vježbe relaksacije itekako doprinose našem psihofizičkom bilansu.Preporučila bih vizualizaciju sale, prezentacije na slajdovima i što učestalije pozivanje trudnica, da se uključe u program….