Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Zlatica dobija četiri ambulante

Zlatica dobija četiri ambulante

Direktor Doma zdravlja Podgorica doc. dr Nebojša Kavarić i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović najavili  su u četvrtak, 13. oktobra 2016.god.  izgradnju višenamjenske dvospratne zgrade na Zlatici koji će sadržati četiri ambulante opšte medicine, dvije pedijatrijske, jednu ginekološku i službu patronaže.

 Kavarić je, prilikom obilaska naselja Zlatica,  kazao da  konačno počinje da se ostvaruje dugogodšnji san mještana Zlatice i okoline, da dobiju adekvatan prostor primjeren zahtjevima građana koji gravitiraju na ovom području grada

“U predviđenom objektu radiće dovoljan broj ljekara: šest izabranih doktora za odrasle, dva izabrana doktora za djecu, ginekolog, a u sklopu objekta biće i služba za uzorkovanje laboratorijskih analiza, patronaža i državna apoteka. Ubuduće građani sa ovog područja neće imati potrebu da idu bilo gdje kako bi ostvarili primarnu zdravstvenu zaštitu, jer će objekat posjedovati sve neophodne sadržaje i stručne ljude za brigu o zdravlju i medicinsku njegu mještana Zlatice”, kazao je Kavarić.

Gradonačelnik Stijepović kazao je da je u pitanju je urbanistička parcela veličine 1.660 metara kvadratnih.

“ Gradska uprava stvorila je prostorno planske pretpostavke i novac za realizaciju ove investicije biće planiran kapitalnim budžetom za 2017. godinu, naveo je Stijepović.

Share