Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Vakcinu protiv gripa primili štićenici Zavoda “Komanski most”

Vakcinu protiv gripa primili štićenici Zavoda “Komanski most”

Medicinski timovi Doma zdravlja Podgorica protekle sedmice obavili su preglede i vakcinaciju protiv gripa štićenika JU Zavoda “Komanski most”.

Ljekari su pregledali 112 štićenika, od čega je vakcinu protiv gripa primilo njih 108, dok je preostalima zbog respiratornih infekcija odložena vakcinacija nakon liječenja i kontrolog pregleda.

S obzirom da se radi o posebno osjetljivoj populaciji, koja se nalazi u kolektivnom smještaju, Dom zdravlja Podgorica, u saradnji sa rukovodstvom Zavoda, preduzeo je konkretne mjere kako bi se štićenici ove ustanove zaštitili od obolijevanja od gripa, širenja virusa i komplikacija bolesti.

Vakcinacija protiv gripa, uspješno se sprovodi i na niovu Glavnog grada. Od 11. novembra 2019. godine, kada je počela vakcinacija u Domu zdravlja Podgorica do danas, vakcinu je primilo preko šest hiljada građana. Po kategorijama su najzastupljenije osobe starije od 65 godina, zatim hronični bolesnici, lica u kolektivnom smještaju, pripadnici službi koje su važne za funkcinisanje, djeca i trudnice. Ove godine je veoma dobar odziv na vakcinaciju i zdravstvenih radnika, pa  i povećan obuhvat vakcinacije, čime su značajno doprinijeli kvalitetu ovogodišnje kampanje.

Vakcina protiv gripa u Domu zdravlja Podgorica ima dovoljno, a budući da je vakcinacija najefikasnija preventivna mjera, kada se radi o sprječavanju obolijevanja i komplikacija gripa, još jednom pozivamo sve građane koji imaju indikaciju da se jave svom izabranom doktoru i što prije se vakcinišu i time zaštite sebe i doprinesu sprječavanju širenja virusa.

Share