Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

USPJEŠNO ODRŽAN STRUČNI SKUP NA TEMU: “HRONIČNA VENSKA BOLEST – PROBLEM KOJI NE PRIMJEĆUJEMO”

USPJEŠNO ODRŽAN STRUČNI SKUP NA TEMU: “HRONIČNA VENSKA BOLEST – PROBLEM KOJI NE PRIMJEĆUJEMO”

Udruženje domova zdravlja Crne Gore i farmaceutska kompanija Servier organizovali su u utorak, 06. juna 2017. godine u Podgorici  stručni skup na temu: “Hronična venska bolest – problem koji ne primjećujemo” . Skupu je prisustvovalo preko 70 zdravstvenih radnika, među kojima su bili najbrojniji izabrani ljekari, farmaceuti, ali i ljekari drugih specijalnosti i direktori domova zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Podgorica doc. dr Nebojša Kavarić govorio o epidemiološkim aspektima hronične venske bolesti. Dr Kavarić je prezentovao rezultate projekta – epidemiološke studije koji su sproveli zajedno Dom zdravlja Podgorica i farmaceutska kompanija Servier. Ova epidemiološka studija, prema njegovim riječima, predstavlja skining pacijenata na hroničnu vensku bolest sprovedenu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti od strane 15 izabranih ljekara za odrasle Doma zdravlja Podgorica i obuhvatala je gotovo 800 pacijenata.

O postavljanju dijagnoze i klasifikaciji hronične venske bolesti je govorio dr Goran Batrićević, vaskularni hirurg iz Kliničkog centra Crne Gore, koji je svojim kolegama dao veliki broj praktičnih savjeta vezanih za dijagnostiku i klasifikaciju hronične venske bolesti.

Načelnik Centra za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Crne Gore, prim. dr Davor Musić, govorio je o terapiji hronične venske bolesti, sa posebnim osvrtom na konzervativnu terapiju i venotonik Detralex, koji predstavlja venotonik sa najvećim nivoom preporuka u međunarodnim vodičima.

 

 

 

Share