Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

U toku su sistematski pregledi djece pred upis u osnovnu školu, za školsku 2016/2017. godinu

U toku su sistematski pregledi djece pred upis u osnovnu školu, za školsku 2016/2017. godinu

U pedijatrijskim ambulantama Doma zdravlja Podgorica u toku su sistematski pregledi djece pred upis u osnovnu školu, za školsku 2016/2017. godinu.  Sistematski pregledi počeli su da se obavljaju sredinom februara i trajaće sve dok se obave pregledi svih budućih prvaka.

 Roditelji djece, koja se ove godine upisuju u osnovnu školu, treba da se jave svojim izabranim pedijatrima,  kako bi zakazali ovaj pregled. Apelujemo na roditelje da prilikom zakazivanja pregleda imaju strpljenja i razumijevanja, zbog obima posla i redovnih pregleda koje pedijatri obavljaju. Sistematski pregledi svih budućih prvaka biće na vrijeme obavljeni i djeca upisana u školu. Time će se izbjeći nepotrebne gužve, a roditelji opet na vrijeme upisati djecu u osnovnu školu.

Ove godine se u osnovnu školu upisuju djeca rođena 2010. godine.

Uz sistematski pregled, djeca se vakcinišu vakcinama po obaveznom kalendaru vakcinacije ( vakcinom protiv dječije paralize, difterije, tetanusa, morbila, rubele i zauški). Na zakazani pregled je neophodno dovesti dijete i donijeti njegovu zdravstvenu knjižicu.

Share