Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

U Domu zdravlja Podgorica u ponedeljak počinje vakcinacija protiv gripa

U Domu zdravlja Podgorica u ponedeljak počinje vakcinacija protiv gripa

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Podgorica počeće u ponedeljak, 11. novembra 2019.godine, a obezbijeđene su dovoljne količine vakcina.

Svi građani kojima se preporučuje vakcinacija, treba da se jave u Dom zdravlja Podgorica kod izabranog doktora, kod kojeg su registrovani i zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju povišenu temperaturu ili neko akutno oboljenje.

Vakcinacija stanovništa sprovodi se u cilju redukovanja obolijevanja, prenošenja virusa u porodici, kolektivu i populaciji, a samim tim očuvanja sopstvenog zdravlja, održavanja kolektivnog imuniteta populacije, a posebno kod onih kod kojih je indikovano davanje vakcine, u cilju preveniranja mogućih komplikacija i teških kliničkih formi obolijevanja.

Ciljne grupe koje su u povećanom riziku i neophodno je da se prime vakcinu protiv gripa su svi građani starosti preko 65 godina, trudnice, djeca starija od šest mjeseci, hronični bolesnici, lica sa smanjenom funkcijom imunološkog sistema uključujući i lica sa HIV/AIDS-om, osobe koje imaju transplantirane organe i/ili ćelije i zdravstveni radnici.

Share