Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

U Domu zdravlja Podgorica sve veći odziv na vakcinaciju

U Domu zdravlja Podgorica sve veći odziv na vakcinaciju

Pedjatriska služba Doma zdravlja Podgorica nastavila je vanrednu vakcinaciju djece, u cilju pravovremenosti davanja vakcina i poboljšanja procenta vakcinisane djece u Glavnom gradu.

Za proteklih dvadesetak dana  u Domu zdravlja Podgorica vakcinisano je ukupno oko 700 djece.

Proteklog vikenda, 09. i 10. septembra 2017. godine,  u zdravstenim objektima Blok pet i Stara Varoš organizovana je vanredna vakcinacija. Pedijatri Doma zdravlja Podgorica, obavili su preglede i davali vakcine prema kalendaru vakcinacije.  Od 145 djece, kojima je upućen poziv, odazvalo se 134, od čega je vakcinisano 113 mališana. U Bloku pet vakcinisano je 88 odsto, a u Staroj Varoši 75 odsto pozvane djece.

Razumijemo roditelje koji imaju dileme oko vakcinacije, jer su zatrpani kvaziinformacijama kojima se zamagljuje istina, ali ih još jednom podsjećamo  da je imunizacija najbolja zaštita od zaraznih bolesti i najjeftiniji i najkvalitetniji lijek. Bolesti poput morbila, pertutisa, rubeole, zauški, hepatitisa B ne mogu se spriječiti ako dijete ne primi vakcinu.

Zato će Dom zdravlja Podgorica nastaviti vanrednu vakcinaciju sve dok svako dijete u Glavnom gradu ne dobije potrebnu zaštitu.

Share