Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

U Domu zdravlja Podgorica ima dovoljno MMR vakcina

U Domu zdravlja Podgorica ima dovoljno MMR vakcina

Dom zdravlja Podgorica ima dovoljno vakcina i vakcinacija teče po utvrđenom planu imunizacije za ovu godinu.
Redistribucija medicinskih sredstava je dio redovnih i svakodnevnih aktivnosti unutar zdravstvenog sistema, pa je kratkoročni, dojučerašnji nedostatak vakcina u našoj instituciji, koji je nastao kao rezultat izuzetno velikog odziva na uspješnu kampanju zdravstvenog sistema o važnosti vakcinacije od avgusta 2017. godine, brzo prevaziđen.
Dakle, institucije sistema nisu kasnile u proceduri naručivanja vakcina i zaključivanju relevantnih ugovora, tako da ih u u Domu zdravlja Podgorica ima dovoljno za imunizaciju.
U pedijatrijskoj službi Doma zdravlja Podgorica, zahvaljujući intenzivnoj javnoj kampanji, za pola godine MMR vakcinom vakcinisano je preko tri i po hiljade mališana. Organizovane su redovne i vanredne vakcinacije, a odziv roditelja je iz mjeseca u mjesec sve veći. Izuzetno smo ponosni na rezultate koje smo postigli kada je obuhvat imunizacije u pitanju, u trenutku kada se region i Evropa suočavaju sa epidemijom malih boginja, koja u Crnoj Gori, naglašavamo, nije proglašena.
S obzirom na intenzivnu kampanju, očekujemo dalji rast procenta vakcinisane djece MMR vakcinom, što će uticati na poboljšanje kolektivnog imuniteta kako u Podgorici tako i u Crnoj Gori.

Share