Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Rotari klub Podgorica donirao savremeni EKG aparat Zavodu Komanski most

Rotari klub Podgorica donirao savremeni EKG aparat Zavodu Komanski most

Rotari klub Podgorica donirao je Zavodu Komanski most savremeni šestokanalni EKG aparat. Donaciju je direktoru Zavoda Vasilju Dušaju uručio predsjednik Rorati kluba Podgorica dr Nebojša Kavarić.

On je naveo da poslije uspješne donatorske večeri organizovane u Crnogorskom narodnom pozorištu povodom 108. godišnjice postojanja Rotary internacionala, obećana donaciju ovog aparata, za koji su iskazali potrebu zaposleni u Zavodu Komanski most.

Aparat će doprinijeti efikasnijem liječenju štićenika Komanskog mosta, koji su naš predmet interesovanja – istakao je Kavarić I naveo da će donatorski prilozi skupljeni te večeri biće raspodjeljeni i Centru 1. jun i Resursnom centru, od kojih su dobili spisak potrebnih stvari.

To će biti prilika da otpočnemo saradnju sa svim ustanovama ovakvog tipa. Roteri klub Podgorica će se sam, ili uz podršku prijatelja koje ima u Crnoj Gori i inostranstvu truditi da pomogne na svim nivoima svaku aktivnost koja doprinosi unapređenju kvaliteta života i zdravstvenu zaštitu štićenika Komanskog mosta – istakao je Kavarić.

Direktor Komanskog mosta Vasilj Dušaj rekao je da će donacija unaprijediti zdravstvenu zaštitu Zavoda, koja se kontinuirano odvija 24 časa. On je naveo da u Komanskom mostu borave lica sa lakom, težom i teškom retardacijom, nepokretna lica, među kojima su i djeca, tako da je ovaj aparat bio neophodan.

Umjesto da vodimo štićenike u ambulantne ustanove na preglede, analize ćemo raditi u Zavodu. Zadnje dvije godine angažovali smo osam specijalista koji svakodnevno pregledaju štićenike. Trudim

Share