Tel: 020/218-077 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

PREVENTIVNI MAMOGRAFSKI  PREGLEDI ZA ROMKINJE I EGIPĆANKE

PREVENTIVNI MAMOGRAFSKI  PREGLEDI ZA ROMKINJE I EGIPĆANKE

Dom zdravlja Podgorica organizovao je u četvrtak, 20.oktobra 2016.godine, u zdravstvenom objektu na Starom aerodromu, preventivne mamografske preglede za pripadnice romske i egipćanske populacije. Akcija preventivnih pregleda, koja je, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore organizovana povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, ima za cilj poboljšanje ukupne integrisanosti pripadnica tih naroda u crnogorsko društvo, koje brine o zdravlja marginalizovanih grupa jednako odgovorno kao i o cjelokupnoj populaciji. Romkinje i Egipćenke će i u narednom periodu će biti pregledane i upućivane na dalje liječenje .

Ova aktivnost je nastavak promocije značaja preventivnih pregleda u borbi protiv karcinoma dojke, najčešćeg oboljenjima žena.

Dom zdravlja Podgorica je od januara 2016. godine počeo sa sprovođenjem Nacionalnog skrining programa na rano otkrivanje karcinoma dojke i grlića materice. Skriningom na rano otkrivanje raka dojke obuhvaćene su žene starosti od 50 do 69 godina. Naš prioritet je da se preventivnim pregledima ranog otkrivanja karcinoma dojke i grlića materice obuhvati svaka žene registrovana u Glavnom gradu

Share