Tel: 020/481-900 | Call centar! 19816 | domzdravljapgd@t-com.me

Preventivni mamografski pregledi povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke

Preventivni mamografski pregledi povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke

Povodom obilježavanja Oktobra – Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, Dom zdravlja Podgorica u Centru za rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, obezbijedio je tokom oktobra, pored redovnih i dodatne termine za preventivne ultrazvučne i mamografske preglede dojki.

Zainteresovane sugrađanke pregled mogu zakazati kod medicinske sestre na šalteru Centra za RTG i UZ dijagnostiku u zdravstvenom objektu Doma zdravlja Podgorica na Starom Aerodromu.

Rak dojke čini vodeći uzrok obolijevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom svijeta, pa i u Crnoj Gori.

Cilj obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke je podstaći žene da se redovno javljaju na preventivne preglede, jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vrijeme, a samim tim poveća i stepen izlječenja. Više od 90 odsto bolesnica s rakom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza postavi u početnom stadijumu i ispravno liječi. Petogodišnje preživljavanje u tom slučaju iznosi oko 95 procenata.

Share